Natuurlijke zeepjes maken

Terug gaan naar de essentie van wie jij bent, betekent voor mij terug naar de essentie op alle vlakken van het leven. Niet alleen wat betreft mindset, maar ook als het gaat om je levensstijl.
Mijn doel is om steeds een beetje bewuster te gaan leven. Terug naar de essentie. Op alle vlakken van mijn leven. Dit is dus mijn eerste blog over mijn zoektocht naar een bewuster, duurzaam leven. Veel kleine stapjes maken samen één grote, toch? Wat ik vooral heel belangrijk vind is dat ik er enorm veel plezier in heb om uit te zoeken op welke

vlakken ik nog meer terug naar de essentie. De essentie van wie ik was, voor wie wij waren. Voordat de wereld vertelde wie wij moesten zijn. Neem bijvoorbeeld verzorgingsproducten. Geïnspireerd door een klant en een goede vriendin, ben ik me erin gaan verdiepen.


Want we smeren van alles op onze huid (ons grootste orgaan), vaak zonder erbij na te denken, simpelweg omdat het te koop is in de supermarkt of drogist.

Maar wat zit daar allemaal in?

En hoe gezond is dat eigenlijk? Niet zo heel gezond, zo blijkt. Hoe dit allemaal precies zit, dat is voor nu te technisch om hier uit te leggen (google er maar eens op als je het interessant vind).

Ik wilde het in ieder geval anders. Tijd om te kijken naar andere mogelijkheden! Al snel kwam ik op het idee om zelf mijn zeepjes te maken, helemaal natuurlijk. En wat bleek? Dat is helemaal niet zo moeilijk!

Wat heb je nodig voor 10 tot 12 kleine 100% natuurlijke zeepjes
  • Vloeibaar zeep

  • Potpourri

  • Essentiële olie (ik gebruikte dit keer lavendel)

  • (Roestvrijstalen) mengkom

  • Spatel

  • Mesje

  • Maatbeker

  • Pannetje

  • Plastic/siliconen mal (Ik heb gewoon een siliconen cupcakevorm gebruikt).Beschrijving: Doe het water in een pannetje en breng het aan de kook.

Zet de mengkom op het pannetje.

Snij de zeep in kleine stukjes en doe deze in de mengkom. Smelt de zeep au bain marie en roer voorzichtig tot een glad mengsel. Laat de zeep niet koken! Nu is het belangrijk dat je snel handelt, want de zeep stolt snel. Voeg wat potpourri en olie toe en meng goed door het zeepmengsel.

Schenk het zeepmengsel daarna in een maatbeker en giet het in de mallen. Vul de mallen niet te vol, zodat je de zeepjes er later makkelijk uit kan drukken. Laat de zeepjes minimaal een uur uitharden en haal ze dan voorzichtig uit de mal.En voila, je eigen zelfgemaakte, natuurlijke zeepjes!Mijn ervaring: Ik heb 2 uur gewacht voor ik de zeepjes eruit heb gehaald. Gewoon voor de zekerheid. Hoeveel essentiële geurolie en potpourri je het beste toe kan voegen, ligt aan je eigen voorkeur. Ik heb ongeveer 6 druppels olie toegevoegd. De zeepjes ruiken heerlijk en niet te sterk, dus perfect. Wel zou ik de volgende keer minder potpourri gebruiken. Dat maakt het zeepje net wat mooier. Maar zo voor de eerst keer ben ik best tevreden.

Ik ben heel benieuwd of jij nu ook geïnspireerd bent om je eigen, natuurlijke zeepjes te maken! Deel je het resultaat met me?